Rólunk

A Tatabányai Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2015-ben alakult, tatabányai civilek és aktív hivatásos tűzoltók közreműködésével. Az alapító tagok célul tűzték ki a hivatásos tűzoltók és a civil lakosság „közelebb” hozását egymáshoz. A civil társadalomban rejlő humán erőforrások nagysága kiválóan használható  a tűzvédelem, a tűzvédelmi propaganda területén, mely a tűzvédelmi ismeretek terjesztése, a tűzmegelőzés, a helyi hagyományok őrzése területén jelentős.

Az alapítók, érezve ezt a társadalmi igényt és lehetőséget hozták létre az Egyesületet. A szervezet pártoktól független, teljesen nonprofit, működéséből származó bevételeit a céljai elérésére használja fel.

Bár fiatal szervezetről van szó, tagjai állhatatos munkájának köszönhetően folyamatosan fejlődik, újabb és újabb tagokat toboroz, technikákat szerez be.

Jó kapcsolatot ápol különböző civil szervezetekkel. Fő célja, hogy a településen terjessze és népszerűsítse a tűzvédelmet, felkutassa a tűzoltó hagyományokat, és azt közkinccsé tegye.
Ennek érdekében együttműködik a helyi és országos civil szervezetekkel, múzeumokkal, oktatási intézményekkel, önkormányzatokkal.